Privélessen

Privélessen

Leren paardrijden duurt je leven lang. Maar om zo ver mogelijk te komen, is een goede basis heel belangrijk.


Tijdens de eerste les maak je kennis met je pony, je leert je pony poetsen en opzadelen. Daarna doe je je eerste rij-ervaring op aan de longe. Op deze manier leer je de basistechnieken van het paardrijden aan, je leert lichtrijden en je pony besturen.

Na de eerste lessen wordt de basis verder uitgewerkt. Het besturen van het paard in stap en draf. Je leert er de hoefslagfiguren kennen zoals: cirkel, diagonaallijn, gebroken lijn,... Verder komen ook oefeningen aan bod om voldoende controle te krijgen over het paard zoals halt houden, wenden, ... Beginnerslessen zijn steeds privé en duren een halfuurtje.


Naast de drie gangen en de hoefslagfiguren leer je ook je evenwicht te behouden op je pony. Dit doen we aan de hand van een aantal leuke oefeningen.

Natuurlijk hoef je niet meteen je eerste les in een volledige ruiteroutfit te komen. Probeer eerst een tijdje uit of het paardrijden wel echt iets voor je is.

 

Kies een makkelijk zittende broek en kijk even of er geen dikke naden aan de binnenkant zitten, die kunnen namelijk gaan schuren. Kies stevige schoenen of laarzen die een kleine hak hebben, zodat je voet niet door de stijgbeugel kan schieten. Je T-shirt of trui mag niet te los zijn anders ziet je instructeur niet of je goed op je paard zit. Een valhelm kan je hier lenen.

 

Wees minstens tien minuten voor aanvang van de les aanwezig.

 

Nadat je een goede basis hebt ontwikkeld, ben je klaar voor de (half)gevorderde lessen. Hierin wordt de nadruk gelegd op het juist leren van de hoefslagfiguren, het ontwikkelen van een correcte zit en nemen we ook onze eerste passen galop.